اهمیت تغذیه دانش آموزان در میزان یادگیری و موفقیت آنها

دورانی که کودکان در مدرسه به سر میبرند نقش چشمگیری در رشد آنان در سنین پایین دارد. کودکان باید از همان دوران دبستان به تغذیه خود اهمیت دهند تا در بزرگسالی زندگی سالم و بدنی سالم داشته باشند. دانش آموزان باید سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده در طول روز داشته باشند که این شامل مواد غذایی مانند شیر و لبنیات، سبزیجات، گوشت، حبوبات، نان و غلات و میوه میشود. مواد غذایی کودکان باید متعادل و دارای تنوع غذایی باشد زیرا در سنین کودکی این مواد نقش مهمی در رشد و سلامت آنها دارد.
یکی از وعدههای غذایی بسیار مهم کودکان صبحانه است که در سلامت جسمی و فکری دانش آموز موثر است. دانش آموز بعد از خوردن شام تا صبحانه غذایی نمی خورد بنابراین خوردن صبحانه بسیار برای مهم است. اگر صبح دانش آموز صبحانه نخورد باعث پایین آمدن قند خون او شده و این عمل موجب میشود تا دانش آموز توانایی یادگیری مطالب درسی را نداشته باشد.
مهم است والدین هر روز صبح قبل از رفتن کودکان خود به مدرسه به آنها صبحانه مناسبی بدهند زیرا دانش آموزی که صبحانه نخورد در مدرسه بی حوصله، خسته و بی دقت است و نمیتواند کمبود انرژی، املاح و ویتامینهای خود را با خوردن میان وعده های دیگر و خوردن نهار جبران کند.
مصرف غذاهای مضر توسط دانش آموزان
مصرف بیش از اندازه شیرینی و شکلات موجب سیری کاذب و بی اشتهایی کودکان شده و باعث میشود کودکان از خوردن وعده غذایی اصلی خود سربازند که این امر موجب اختلال در رشد آنها میشود. سعی کنید شیرینی و شکلات در منزل نداشته باشید تا کودکان بخواهند مدام از آنها بخورند و هیچ گاه به عنوان جایزه یا تغذیه به کودکان خود شیرینی یا شکلات ندهید.
اهمیت تغذیه سالم برای دانش آموزان
متخصص تغذیه به والدین همواره توصیه میکنند که به بچههای خود خوردن تنقلات سنتی مثل گردو، کشمش، نخودچی، پسته، بادام، برنجک، گندم برشته، توت خشک، انجیر خشک، عدس برشته و برگهها را یاد دهند و آنها را به خوردنشان تشویق کنند و به جای این که همراه با غذا نوشابه بخورند آنها را تشویق کنند تا دوغ و آب ساده بخورند.
اهمیت وعده غذایی در مدرسه
کودکان بیشترین زمان خود را در مدرسه و خانه سپری میکنند. پس وعده غذاییشان در این مکانها بسیار اهمیت دارد. به میان وعده کودکان در مدرسه اهمیت بدهید و از دادن مواد کم ارزش به آنها مانند بیسکوییت و شکلات شیرین یا آبمیوههای غیر طبیعی و صنعتی و شیرکاکائو پرهیز کنید. غذای آنها باید سالم و مفید باشد تا از نظر ذهنی و جسمی در سلامت باشند و این گونه دیگر نیازی به مکملها و داروها ندارند.
از دادن خوراکیهایی مانند: پفک، چیبس، نوشابه، دلستر، کاکائو، شکلات، فست فود، پیتزا، سوسیس و کالباس به دانش آموزان جدا خودداری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.