بهترین روش آموزش کلاس اول

کلاس اول ابتدایی از اصلیترین پایههای دوران دبستان است. آموزش کلاس اول ابتدایی به دلایل مختلف کاری دشوار است و خود نیاز به تخصص دارد. کلاس اولیها پس از ورود به مدرسه با مشکلات روحی جدایی از مادر روبهرو میشوند؛ بنابراین معلم باید به نحوی با آنها برخورد کند که آنها دوری از مادر و خانه را احساس نکنند.
همچنین چون دانشآموزان در این سن برای اولین بار شروع به یادگیری نوشتن و خواندن میکنند، باید شرایطی برای آنها مهیا کرد که نوشتن و خواندن را همانند بازی کردن دوست بدارند و دلزده از مدرسه و تکالیف مدرسه نشوند.
در این مطلب قصد داریم بهصورت کوتاه و مختصر درباره بهترین روش ممکن برای آموزش کلاس اول بپردازیم. با ما همراه باشید.
از نقاشی، شعر و قصههای کودکانه استفاده کنید:
از اصلیترین موارد یادگیری تصویرسازی است. با تصویرسازی میتوانید ذهن کودک را برای مطالب آماده کنید. همچنین کودک کلاس اولی تمایل بسیار بیشتری به یادگیری از خود نشان خواهد داد. برای درسهای سختتری همچون ریاضی، علاوه بر کلاس خصوصی، میتوان از این روش استفاده کرد.
در تدریس خصوصی ریاضی پس از تولید نقاشیهای مناسب برای مبحث درسی، میتوانید نقاشیها را به دانشآموز نشان بدهید. بهتر است معلم خصوصی ریاضی از دانشآموز بخواهد درباره نقاشی پیش رو فکر کرده و آنچه در ذهن او نقش میبندد را بیان کند. با این روش با صرفهجویی در وقت معلم خصوصی قیمت تدریس خصوصی ریاضی نیز به مقدار قابل توجهی کم خواهد شد.
بهتر است کودک همانند کاشفان باشد:
کودک زمانی میتواند بهخوبی چیزی را فرابگیرد که بتواند ارتباط خوبی با آن برقرار کند. درنتیجه فرایند تدریس را در مدرسه یا در کلاس خصوصی باید به نحوی پیش ببرید که کودک با مبحث درگیر شود.
برای مثال در آموزش حروف الفبا مستقیم به کودک حرف و نوع نوشتار آن را نشان ندهید. بگذارید کودک کمی کنجکاو شود و با جستجو حرف را بشناسد. صورتهای مختلف حروف مانند «ا و آ» و دیگر شکلهای حروف را خودش کشف کند.
با این ترفند مبحث به بهترین شکل ممکن در ذهن کودک نقش میبندد و او را به هرچه بیشتر یادگرفتن و کشف کردن هدایت میکند.
در بخش آموزش نگاره ها، قبل از اینکه شما مطلب اصلی را در قالب داستان و … بیان کنید بهتر است از دانش آموز بخواهید در مورد تصاویر هر نگاره فکر کرده و برداشت خود را از نگاره ها بیان کنند.
در بخش آموزش نشانه ها، دانش آموزان را به گروه های کوچک دو تا سه نفره تقسیم کنید. شکل های مربوط به کلمه هایی که نشانه مورد نظر را دارد به صورت پازل در اختیار دانش آموزان قرار دهید. با راهنمای از دانش آموزان بخواهید شکل های مرتبط با نشانه ها را در بین پازل ها پیدا کنند.
از آنها بخواهید در مورد شکلی که بدست آورده اند با گروه خود صحبت کرده و نتیجه گفتگو را یک دانش آموز به عنوان نماینده از هر گروه برای دیگر دانش آموزان بازگو کند.
با استفاده از نشانههای کلیدی فرایند یادگیری را تسریع کنید:
از اشکال و رنگهای موجود در کتاب استفاده کنید و با آنها ذهن کودک را راجع به کلمه خاصی متمرکز کنید؛ مثلا از رنگ زرد یک شی استفاده کنید و بگویید که کودک دور اشکال زردرنگ خط بکشد. سپس نام شی را حدس بزند و حروف الفبایی آن را روی کاغذ جداجدا بنویسد. به این صورت هم توانستهاید شکلی را به او بیاموزید و هم حروف الفبا را به نحوی جدید به کودک آموزش دادهاید.
از اشکال هندسی مانند دایره و مستطیل نیز میتوانید برای آموزش ریاضی به کودک استفاده کنید. شکلهای مختلفی برای او همانند نقاشی بکشید و از کودک بخواهید با آنها کلمهسازی کند. با درگیر کردن کودک در کارهایی که بچگی را برای او تداعی میکند و او میتواند از آنها لذت ببرد، میتوان در تدریس هرچه بهتر کودک موفق بود و آینده تحصیلی بهتر و هدفمندتری برای او رقم زد.
به شاگرد تمرین دهید:
شاگرد به دلیل فراموشی مطالب آموزش داده شده، ممکن است که بخوبی نتواند از پس تکالیف کتاب تمرینش بربیاد. به همین دلیل حتما بعد از آموزش مطالب، به موازات و هماهنگ با کتاب، از کتاب تمرین کودک هم در حضور خودتان تکلیف دهید تا حل کند.
مثلا برای فارسی اول ابتدایی، کتاب بنویسیم هم به موازات و هماهنگ با کتاب بخوانیم پیش ببرید. حتما هم بعد آموزش هر نشانه، در کلاس کتاب بنویسیم را حل کنید. اگر از دانش آموزان بخواهید در منزل انجام دهند ممکن است نتواند به درستی تمرینات را حل کنند و شما هم متوجه اشتباهات آنها نخواهید شد.
بهتر است بعد از آموزش هر بخش، دانش آموزان در کلاس بنویسیم را حل نمایند تا شما متوجه اشکالات آنها شده و در همان جلسه آنها را رفع نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.